Popis: Lapacho [lapačo] je známé též jako “nápoj Inků”. Lapacho podporuje normální činnost ledvin, pomáhá regulovat krevní tlak a příznivě ovlivňuje mikrocirkulaci. Pomáhá posilovat přirozenou obranyschopnost a zvyšuje kvalitu spánku. Působí jako antioxidant. Použití: Přelijte 1-2 čajové lžičky cca 250 ml vroucí vody a nechte v zakryté nádobě stát po dobu 15 minut. Poté sceďte. Nálev pijte vždy čerstvý, nejlépe 1-2x denně. Složení: 100% Lapacho - produkt z vnitřní kůry stromů Lapacho (Tabebuia... Celý popis
Koupit za 209 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Allnature Lapacho 250 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
209 Kč
Koupit za 209 Kč
Allnature Čaj Lapacho 250g
Doprava:
zdarma
Skladem
209 Kč
Koupit za 209 Kč
LAPACHO bylinný čaj 250 g ALLNATURE
Doprava:
69 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
Popis
Popis:
Lapacho [lapačo] je známé též jako “nápoj Inků”. Lapacho podporuje normální činnost ledvin, pomáhá regulovat krevní tlak a příznivě ovlivňuje mikrocirkulaci. Pomáhá posilovat přirozenou obranyschopnost a zvyšuje kvalitu spánku. Působí jako antioxidant.
Použití:
Přelijte 1-2 čajové lžičky cca 250 ml vroucí vody a nechte v zakryté nádobě stát po dobu 15 minut. Poté sceďte. Nálev pijte vždy čerstvý, nejlépe 1-2x denně.
Složení:
100% Lapacho - produkt z vnitřní kůry stromů Lapacho (Tabebuia impetiginosa).
Obsah:
250 g
Výrobce:
Allnature, s.r.o., Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Proč pít čaj lapacho?
Indiánský lék
Ano, výjimečnost stromu lapacho, který se může dožít až 700 let objevili právě jihoameričtí indiáni v tropických lesích. Z vnitřní kůry “lapača” vařili silné odvary - neboli nápoje Inků, které jim měly zajistit moc a sílu. Takto začali indiáni z kmenů Guarani a Tupi využívat lapacho už před více než 1 500 lety, tedy ještě dávno předtím, než byla kůra dovezena do Evropy. Totiž až kolem roku 1960 v Brazílii probíhaly první opravdové odbornější výzkumy, aby byly posléze sestaveny léčebné protokoly s lapachem pro některé formy rakoviny a různé infekční onemocnění, postihující obyvatele Jižní Ameriky.
Lapacho pod laboratorní lupou - co obsahuje?
Až v návaznosti na “revoluční” léčebné protokoly z Brazílie a dalších zemí začala popularita lapacha stoupat po celém světě - a s tím přišel i detailní rozbor. Z farmakologického hlediska lapacho vyniká obsahem hned několika látek - N-faktorů, A-faktorů, naftochinonu lapacholu, který má právě ony protirakovinné účinky (je pro rakovinné buňky toxický, ale pro člověka ne), vitamínů ze skupiny B, vitamínu C a všechny hlavní minerály - vápník, draslík, hořčík a fosfor.
Účinky lapacha
Pravděpodobně největší devízou, ač není klinicky potvrzena u 100% pacientů (pravděpodobně záleží na časném podchycení a typu), je působení lapacholu proti rakovinným buňkám. Snad bude probíhat více výzkumů, aby se přesně vytipovalo, kdy je lapacho vhodné pro léčbu těchto zákeřných onemocnění. Výluh z kůry ve formě čaje je však vhodný i jako prevence - různých forem artritidy, diabetu nebo astma. Působení je dokonale protizánětlivé, takže dokáže zklidnit i různé střevní problémy, vyvolané dysbalancí mikroflóry nebo požíváním nevhodných potravin či alergenů - pro příklad třeba lepku či laktózy.
Některé studie se zabývají zpomalováním procesů stárnutí, jiné zase posilováním imunitního systému. Potvrzené je také zlepšení pravidelného vylučování a detoxikační schopnosti, což s sebou může při nadměrném popíjení čaje vyvolat i lehkou nevolnost. Obecně doporučujeme, hlavně pokud chcete popíjet čaj opravdu pravidelně, poradit se s lékařem.
Jak čaj připravit?
Příprava sice zabere nějaký čas, je ale velice jednoduchá. Nasypete 2 - 3 lžičky do rendlíku, zalijete studenou vodou a na vařiči přivedete k varu, který udržíte po 5 minut, než výluh odstavíte a necháte dalších 15 až maximálně 30 minut louhovat, pro dosažení lahodného, léčivého nápoje, který můžete bez obav nazvat přírodním antibiotikem. Jakmile uplyne čas louhování, přecedíme a můžeme popíjet!
Autor: Martin Kuška
Lapacho [lapačo] je známé též jako “nápoj Inků”. Lapacho podporuje normální činnost ledvin, pomáhá regulovat krevní tlak a příznivě ovlivňuje mikrocirkulaci. Pomáhá posilovat přirozenou obranyschopnost a zvyšuje kvalitu spánku. Působí jako antioxidant.
Použití:
Přelijte 1-2 čajové lžičky cca 250 ml vroucí vody a nechte v zakryté nádobě stát po dobu 15 minut. Poté sceďte. Nálev pijte vždy čerstvý, nejlépe 1-2x denně.
Složení:
100% Lapacho - produkt z vnitřní kůry stromů Lapacho (Tabebuia impetiginosa).
Obsah:
250 g
Výrobce:
Allnature, s.r.o., Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Proč pít čaj lapacho?
Indiánský lék
Ano, výjimečnost stromu lapacho, který se může dožít až 700 let objevili právě jihoameričtí indiáni v tropických lesích. Z vnitřní kůry “lapača” vařili silné odvary - neboli nápoje Inků, které jim měly zajistit moc a sílu. Takto začali indiáni z kmenů Guarani a Tupi využívat lapacho už před více než 1 500 lety, tedy ještě dávno předtím, než byla kůra dovezena do Evropy. Totiž až kolem roku 1960 v Brazílii probíhaly první opravdové odbornější výzkumy, aby byly posléze sestaveny léčebné protokoly s lapachem pro některé formy rakoviny a různé infekční onemocnění, postihující obyvatele Jižní Ameriky.
Lapacho pod laboratorní lupou - co obsahuje?
Až v návaznosti na “revoluční” léčebné protokoly z Brazílie a dalších zemí začala popularita lapacha stoupat po celém světě - a s tím přišel i detailní rozbor. Z farmakologického hlediska lapacho vyniká obsahem hned několika látek - N-faktorů, A-faktorů, naftochinonu lapacholu, který má právě ony protirakovinné účinky (je pro rakovinné buňky toxický, ale pro člověka ne), vitamínů ze skupiny B, vitamínu C a všechny hlavní minerály - vápník, draslík, hořčík a fosfor.
Účinky lapacha
Pravděpodobně největší devízou, ač není klinicky potvrzena u 100% pacientů (pravděpodobně záleží na časném podchycení a typu), je působení lapacholu proti rakovinným buňkám. Snad bude probíhat více výzkumů, aby se přesně vytipovalo, kdy je lapacho vhodné pro léčbu těchto zákeřných onemocnění. Výluh z kůry ve formě čaje je však vhodný i jako prevence - různých forem artritidy, diabetu nebo astma. Působení je dokonale protizánětlivé, takže dokáže zklidnit i různé střevní problémy, vyvolané dysbalancí mikroflóry nebo požíváním nevhodných potravin či alergenů - pro příklad třeba lepku či laktózy.
Některé studie se zabývají zpomalováním procesů stárnutí, jiné zase posilováním imunitního systému. Potvrzené je také zlepšení pravidelného vylučování a detoxikační schopnosti, což s sebou může při nadměrném popíjení čaje vyvolat i lehkou nevolnost. Obecně doporučujeme, hlavně pokud chcete popíjet čaj opravdu pravidelně, poradit se s lékařem.
Jak čaj připravit?
Příprava sice zabere nějaký čas, je ale velice jednoduchá. Nasypete 2 - 3 lžičky do rendlíku, zalijete studenou vodou a na vařiči přivedete k varu, který udržíte po 5 minut, než výluh odstavíte a necháte dalších 15 až maximálně 30 minut louhovat, pro dosažení lahodného, léčivého nápoje, který můžete bez obav nazvat přírodním antibiotikem. Jakmile uplyne čas louhování, přecedíme a můžeme popíjet!
Autor: Martin Kuška
Parametry
Výrobce | Allnature |
Hmotnost | 250 g |
Druh čajů | lapacho |
Balení | sypané |