Hampstead Tea London - BIO černý sypaný čaj Chai, 100g Sypaný černý čaj s povzbuzující směsí orientálního koření (zázvor, citronová tráva, pepř, kardamom, hřebíček). Směs pro přípravu tradičního orientálního čaje Masala. Balení bez plastu. Chuť Povzbuzující silný černý čaj z indické provincie Darjeeling doplněný tradiční směsí orientálních indických bylinek a aromatického východního koření. Směs pro přípravu tradičního orientálního čaje Masala. Kde se pěstují čajovníky pro čaj od Hampstead Tea London?... Celý popis
Koupit za 149 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Hampstead BIO Chai sypaný čaj Tea London 100 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
149 Kč
Koupit za 149 Kč
BIO černý sypaný čaj Chai 100g Hampstead Tea London
Doprava:
69 Kč
Skladem
131 Kč
Koupit za 131 Kč
Hampstead Tea London - BIO černý sypaný čaj Chai, 100g
Doprava:
65 Kč
Skladem
127 Kč
Koupit za 127 Kč
Hampstead Tea London - BIO černý sypaný čaj Chai, 100g
Doprava:
60 Kč
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Popis
Hampstead Tea London - BIO černý sypaný čaj Chai, 100g
Sypaný černý čaj s povzbuzující směsí orientálního koření (zázvor, citronová tráva, pepř, kardamom, hřebíček). Směs pro přípravu tradičního orientálního čaje Masala. Balení bez plastu.
Chuť
Povzbuzující silný černý čaj z indické provincie Darjeeling doplněný tradiční směsí orientálních indických bylinek a aromatického východního koření. Směs pro přípravu tradičního orientálního čaje Masala.
Kde se pěstují čajovníky pro čaj od Hampstead Tea London?
Čajové lístky pro čaje Hampstead Tea London pochází z indické oblasti Darjeeling, přesněji z čajové zahrady Makaibari. Pěstování v této nádherné oblasti subtropického pásu začalo již v roce 1859, čímž je oblast unikátní - nachází se zde první, dosud rodinná, továrna na zpracování čaje na světě. Všechny čaje jsou sklízeny výhradně ručně.
V Makaibari se využívá tzv. biodynamický způsob zemědělství, což je alternativní způsob hospodaření, který popsal rakouský filosof, pedagog a esoterik Rudolf Steiner již začátkem 20. století. Tento typ zemědělství klade důraz zejména na vysokou přirozenou kvalitu surovin a dlouhodobou udržitelnost produkce v dané oblasti. Princip spočívá v tom, že zemědělci šetrně hospodaří s přírodními zdroji a vrací přirozenou cestou do půdy živiny, které z ní čerpají. Makaibari je díky významné pomoci společnosti Hampstead Tea London, první světovou oblastí s certifikátem biodynamického zemědělství na světě.
Příprava
Vrchovatou lžičku čajových lístků a směsi přelijeme čerstvě uvařenou horkou vodou a necháme 3 minuty louhovat, poté scedíme. Chai je obvykle dochucován horkým plnotučným mlékem a cukrem. Pro ideální autentickou chuť doporučujeme 1 polévkovou lžíci směsi Chai povařit 5 minut ve 3 dcl vody. Poté přidat cukr a 3 dcl plnotučného mléka. Necháme alespoň 2x zpěnit, poté odstavíme a zcedíme. Horký a sladký kořeněný nápoj krásně prohřeje! Podáván může být i vychlazený.
Složení
Sypaný černý čaj, zázvor, citrónová tráva, pepř, kardamon, hřebíček.
Všechny suroviny pocházejí z produkce Fairtrade, ekologického a biodynamického zemědělství.
Země původu čaje
Indie, provincie Darjeeling, oblast Makaibari.
Velikost balení
100 g
Sypaný černý čaj s povzbuzující směsí orientálního koření (zázvor, citronová tráva, pepř, kardamom, hřebíček). Směs pro přípravu tradičního orientálního čaje Masala. Balení bez plastu.
Chuť
Povzbuzující silný černý čaj z indické provincie Darjeeling doplněný tradiční směsí orientálních indických bylinek a aromatického východního koření. Směs pro přípravu tradičního orientálního čaje Masala.
Kde se pěstují čajovníky pro čaj od Hampstead Tea London?
Čajové lístky pro čaje Hampstead Tea London pochází z indické oblasti Darjeeling, přesněji z čajové zahrady Makaibari. Pěstování v této nádherné oblasti subtropického pásu začalo již v roce 1859, čímž je oblast unikátní - nachází se zde první, dosud rodinná, továrna na zpracování čaje na světě. Všechny čaje jsou sklízeny výhradně ručně.
V Makaibari se využívá tzv. biodynamický způsob zemědělství, což je alternativní způsob hospodaření, který popsal rakouský filosof, pedagog a esoterik Rudolf Steiner již začátkem 20. století. Tento typ zemědělství klade důraz zejména na vysokou přirozenou kvalitu surovin a dlouhodobou udržitelnost produkce v dané oblasti. Princip spočívá v tom, že zemědělci šetrně hospodaří s přírodními zdroji a vrací přirozenou cestou do půdy živiny, které z ní čerpají. Makaibari je díky významné pomoci společnosti Hampstead Tea London, první světovou oblastí s certifikátem biodynamického zemědělství na světě.
Příprava
Vrchovatou lžičku čajových lístků a směsi přelijeme čerstvě uvařenou horkou vodou a necháme 3 minuty louhovat, poté scedíme. Chai je obvykle dochucován horkým plnotučným mlékem a cukrem. Pro ideální autentickou chuť doporučujeme 1 polévkovou lžíci směsi Chai povařit 5 minut ve 3 dcl vody. Poté přidat cukr a 3 dcl plnotučného mléka. Necháme alespoň 2x zpěnit, poté odstavíme a zcedíme. Horký a sladký kořeněný nápoj krásně prohřeje! Podáván může být i vychlazený.
Složení
Sypaný černý čaj, zázvor, citrónová tráva, pepř, kardamon, hřebíček.
Všechny suroviny pocházejí z produkce Fairtrade, ekologického a biodynamického zemědělství.
Země původu čaje
Indie, provincie Darjeeling, oblast Makaibari.
Velikost balení
100 g
Parametry
Výrobce | Hampstead Tea London |
Hmotnost | 100 g |
Druh čajů | černé |
Balení | sypané |
Kazety | ne |
Pečené | ne |
Bio | ano |
Detoxikační | ne |
Hubnoucí | ne |
Bez kofeinu | ne |